Jongerencoaching op maat

Als jongerencoach werk ik met verschillende coach- en hulpverleningstechnieken die ik intuïtief en op maat inzet. Ik werk graag samen met gemeentes en scholen. Een initiatief waarmee ik ervaring heb is ‘Op de juiste plek’. Ik heb met succes vele gesprekken met jongeren gevoerd die vastliepen, uit dreigden te vallen en vervolgens de juiste school- of baankeuze konden maken opbloeiden. Mijn aanpak is een combinatie van talent- en krachtgericht coachen, systemisch werk, rouwverwerking, jongeren begeleiden naar opleiding en werk, intuïtie en levenservaring. Daarnaast ben ik prikkelstorm coach, voor het begeleiden van hooggevoelige jongeren en jongvolwassenen. Ik werk vanuit mijn hart ‘op gevoel’ en zo puur mogelijk. En geloof in de kracht van gelijkwaardigheid en eenvoud. Dus geen stijve gesprekken en moeilijke woorden, maar een relaxte, veilige setting waarin alles er mag zijn. Het liefst werk ik buiten, lekker in de natuur. Vandaar dat ‘natuurlijk’ in mijn bedrijfsnaam terugkomt.

Focus op talent, kracht en passie

Mijn manier van coaching en is kracht- en talentgericht. Ik laat jongeren hun kracht en talenten weer voelen. We hebben allemaal unieke talenten. Soms komen deze niet helemaal uit de verf in een opleiding of baan. Dat verschillende redenen hebben. Iemand zit niet op de juiste plek of houdt nog vast aan sociaalwenselijke hokjes, kaders of verwachtingen van anderen.

Als je ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt, dan ga je inzien dat ook jij talenten hebt die waardevol zijn voor anderen en de samenleving. Op het moment dat iemand zich écht gezien, gehoord en gewaardeerd voelt, dan draait alles. Het doel ‘de stip op horizon’ wordt weer helder. School en werk worden leuker en betekenisvoller, wat positief doorwerkt op alles. De motivatie komt terug. En iemands zelfvertrouwen, eigenwaarde, levensvreugde en weerbaarheid groeien. Eén van de methoden waarmee ik het werk is het motivatiekompas.

Bewustwording dat verandering in jezelf begint

Het startpunt van een veranderingsproces is het besef dat jouw leven om jou gaat. En elke gewenste verandering eerst in jezelf begint. Je bent zelf de enige die kan voelen wat je nodig hebt en juiste keuzes kunt maken. Soms lukt dit niet alleen en is daarbij hulp nodig. Die begeleiding kan ik bieden.

Ik loop een stukje met iemand mee, luister en help hem/haar om zichzelf terug te vinden. Zodat ze vanuit eigen kracht nieuwe inzichten in zichzelf kunnen vinden en om kunnen gaan met obstakels in het leven. Ook tegenslagen en levenslessen horen bij het mens-zijn. Het grote verschil is hoe je daarmee omgaat. Ik leer jongeren dat ze altijd een keuze hebben en op elk moment kunnen kiezen voor kracht en vertrouwen in plaats van slachtofferschap en zelfmedelijden.

Preventie burn-out en schooluitval

Als jij ‘jouw’ plek inneemt en in je kracht komt, dan ga je anders naar jezelf en je omgeving kijken. Dan kun je negatieve patronen doorbreken. Situaties veranderen. Andere, beter passende keuzes maken. En je wordt weerbaarder en flexibeler. Daarmee kun je voorkomen dat iemand in een dip,  burn-out of depressie terechtkomt of uit wanhoop stopt met school of ontslag neemt.

Thema’s en hulpvragen Natuurlijk voor jongeren

 • Keuzestress (niet meer weten wat je wilt)
 • Sociale druk
 • Meer balans
 • Grenzen stellen
 • Meer zelfvertrouwen
 • Motivatie, vreugde missen en somberheid
 • Meer verbinding met je lichaam en gevoel (intuïtie)
 • Inzicht in je talenten en sterktes (kracht)
 • Mindset
 • Angst en paniek
 • Hooggevoeligheid en overprikkeling
 • Omgaan met emoties
 • Rouwverwerking